Das Haus by Sebastian Herkner

February 01, 2016

Circle of Living

One of the highlights of this year's IMM Cologne furniture fair is Das Haus, the inspirational "ideal house" installation by product designer Sebastian Herkner.

The 200 square metre space is laid out in a circle with a green space in the centre and different living areas radiating off it.  These zones are separated by different fabrics hanging from the ceiling, creating contrasting atmospheres in the different areas and a sense of fluidity throughout the space.  We particularly like the contrast between the bright yellow fabric walls and the steel and solid wood units of the kitchen and also the quirky wall of the bathroom, which is "tiled" with scented soap.

The space is furnished throughout with a mix of Herkner's own designs and carefully selected products from other brands, all reflecting the young designer's distinctive style: functional objects in sculptural shapes with a great sensitivity for colours, materials and textures.  A truly inspiring vision for an ideal home.

IMM 2016 - Sebastian Herkner for Das Haus - Interiors on Stage from DAMnº magazine on Vimeo.

Links 

http://www.sebastianherkner.com/index.php?article_id=340

Shop the Style

Product Inspiration

Chubby Chic Armchair  Fishbone Table - FB0 T39  Asterisco Table Light  Clubmaster Chrono Tortoise Shell Black dial






Also in Interior Spaces

Budge Over Dover by YSG

September 24, 2020

Budge Over Dover by YSG

Budge Over Dover is a 825 square metre standalone house on the coast of Sydney designed by YSG. It has won the Residential Design and Residential Decoration categories at the prestigious Australian Interior Design Awards 2020. 

View full article →

Scalpellino House by Biasol

August 25, 2020

Scalpellino House by Biasol

This handsome house in Melbourne, designed by the architects and designers at Biasol, is a masterclass in the application of stone finishes.

View full article →

House LG by Deferarri + Modesti

July 16, 2020

House LG by Deferarri + ModestiDesigned by Deferrari + Modesti architects, this 170 square metre apartment in Prato, Italy sits on multiple levels, unified by the use of clever design features and a fetching shade of blue.

View full article →